Тиждень казки в ЗДО «Яблунька»

З нагоди Міжнародного дня театру в ЗДО «Яблунька» с. Худяки пройшов тиждень казки.

Театр – це казковий світ, в якому створюється ілюзія життя. Саме театралізована діяльність дає широкі можливості щодо творчих проявів дітей. Адже, виходячи на сцену, діти отримують тут перші уроки артистизму, стають справжніми акторами, героями казок, з реальними почуттями та емоціями, мають можливість перевтілюватися в різні образи.

Цього тижня у всіх групах відбулися драматизації казок, лялькові вистави з використанням настільного та пальчикового театру, театралізовані ігри за сюжетами знайомих художніх творів. Діти познайомилися з різними видами театру: драматичним, музичним, оперним та ляльковим. Отримали знання про професії дорослих у театрі, закріпили правила поводження в театрі, вправлялися в своїх артистичних здібностях.

Наші найменшенькі приготували казку «Рукавичка», середня група відтворили казку «Зайчикова хатка», а вихованці старшої групи проявили свої артистичні здібності під час драматизації казки «Коза - дереза».

Участь дітей у виставах спонукав їх до прояву індивідуальних здібностей в інсценуванні, драматизації та імпровізації. Діти навчилися творчо застосовувати художньо-мовленнєвий і музично-пісенний досвід у театралізованих іграх.

Театральна вистава розкриває перед дитиною весь світ засобами мудрої та вічної казки, розкриває творчі здібності особистості, а найголовніше, виховує справжню людину.